Deze kleding past goed bij jouw lichaamsbouw

Blog Deze kleding past goed bij jouw lichaamsbouw

Ieder lichaam is anders en heeft zo zijn eigen bouw. Ook heeft ieder lichaam zo zijn sterke punten en met de juiste kleding kun jij dit accentueren. Bovendien kun je onderdelen waar je minder tevreden over bent, minder op laten vallen. Hieronder lees je per lichaamsbouw welke kleding het beste bij jou past.

1 Gespierd

Met brede schouders en bovenarmen zit een overhemd jou vast niet lekker. Koop daarom getailleerde kleding, waardoor de kleding niet te strak zit. Een T-shirt is hiervoor een goede oplossing. Denk er wel aan dat je de goede maat van het T-shirt koopt. Met een V-hals lijkt jouw lichaam meer in balans.

2 Lang

Korte broekspijpen en korte mouwen zijn vaak een probleem voor lange mannen. Ook voor dit lichaamstype geldt dat getailleerde kleding goed om jouw lichaam past. Het is belangrijk om jouw schouders te accentueren, door bijvoorbeeld een jas met schoudervulling te dragen.

3 Gezet

Heb je wat bredere heupen en misschien een klein buikje? Ga dan voor kleding dat de aandacht naar jouw schouders trekt en kies voor rechte kledingstukken. Donkergroen, donkergrijs of zwart kleden af én het staat netjes. 

4 Klein

Ben je wat kleiner en vind je het lastig om goede kleding te vinden? Je kunt allereerst langer lijken door jouw broekspijpen om te krullen en schoenen te dragen met een hoge zool. Kies voor een aansluitende pasvorm en draag op een skinny jeans een Moncler heren jas. Let er wel op dat je niet gaat voor een té lange jas: deze kan jou kleiner laten lijken.

Recente berichten