Geen traditionele tv? Overweeg deze opties

Blog Geen traditionele tv? Overweeg deze opties

Toen de tv voor het eerst werd geïntroduceerd wilde ieder huishouden er een hebben. Als een huishouden in de straat genoeg geld had gespaard voor een tv, dan was de rest van de buurt vaak voor deze buis te vinden. Tegenwoordig zeggen steeds meer mensen hun tv-abonnement op. Dit komt onder andere doordat series en films regelmatig worden onderbroken door reclames. Daarbij maken diensten zoals netflix en HBO Max het mogelijk om je favoriete series en films on demand te kijken, wanneer je maar wilt. Er zijn tegenwoordig genoeg alternatieven voor een traditionele tv.

Smartphone

Een hoop streamingdiensten en tv-zenders bieden apps waarmee je op je smartphone series en films on demand kunt kijken. Het scherm is weliswaar wat klein, maar het is ideaal als je bijvoorbeeld tv wil kijken onderweg. Bovendien heb je je smartphone eigenlijk altijd wel bij de hand. 

Laptop

Het grootste voordeel van een laptop is dat je het heel waarschijnlijk al in huis hebt. Via je laptop browser heb je toegang tot allerlei screaming diensten zoals Netflix, Videoland, HBO Max en Amazon Prime. Daarnaast kun je je laptop voor allerlei ander entertainment gebruiken zoals het spelen van spelletjes op Casino777. Een laptop weegt meestal niet veel, het enige nadeel is dat het scherm vaak niet groot genoeg is om films en series met een grote groep te kijken.

Tablet

Kijk je regelmatig films en series alleen? In dat geval volstaat een tablet in veel gevallen. Deze kleine schermen zijn niet geschikt voor meerdere personen, maar als je alleen woont dan is dit een geweldige oplossing. Je tablet werkt vaak net zo als een telefoon dus het heeft niet veel uitleg nodig. Het is vaak ook mogelijk om tv-uitzendingen terug te kijken. Je hoeft hiervoor vaak alleen een app te downloaden en het kijkplezier kan beginnen.

Computer monitor

Een computer lijkt het meest op een laptop, maar je hebt het voordeel dat het scherm doorgaans een stuk groter is. Je kunt de monitor aansluiten op speakers voor een nog betere kijkervaring. Ook zijn de streamingdiensten direct toegankelijk vanaf je computer dus het is niet nodig om allerlei andere apparaten aan te sluiten.

Gameconsoles

Een gameconsole is een ander veelzijdig apparaat dat niet alleen goed is voor het spelen van games. Een gameconsole is namelijk ook een mediaspeler waardoor je het apparaat kunt gebruiken om films en series te kijken. Dit kan doorgaans via een USB-stick of -schijf, maar je kunt ook de Films of tv-app openen. Hier kun je films huren of je eigen bestanden afspelen. Daarbij kun je bij nieuwe gameconsoles moeiteloos streamingdiensten zoals Netflix afspelen 

Beamer

Door je telefoon, computer of laptop te verbinden met een beamer kun je heel eenvoudig films kijken. Je hebt enkel een mediaspeler, beamer en groot wit doek of een witte muur nodig. Een beamer is fantastisch voor de herfst en winter wanneer je gezellig samen met vrienden en familie films wilt kijken. Met behulp van een beamer kun je de film zeer groot afspelen zodat je zelfs met een grote groep kunt genieten van de film of serie. Verder kun je de beamer na gebruik gewoon weer opbergen zodat deze niet in de weg staat.

Thuisbioscoopsysteem

Haal een bioscoopervaring in huis met een thuisbioscoopsysteem. Zo’n systeem bestaat meestal uit een dvd- of Blu-ray-speler waarmee je de series of films kunt kijken. Daarbij krijg je er doorgaans geluidsspeakers bij voor surround geluid. Er zijn tevens handige mobiele thuisbioscopen die je gemakkelijk mee kunt nemen. Verder heb je een projector nodig die vaak los verkrijgbaar is. De meeste mensen kiezen namelijk graag losse onderdelen in plaats van een compleet systeem.

Recente berichten