Hoe stop ik met snurken?

Blog Hoe stop ik met snurken?

Snurken is een probleem dat veel mensen van hun slaap houdt. Het is vooral vervelend voor de partner die naast jou probeert te slapen. Het veroorzaakt vooral oververmoeidheid, irritaties of zelfs slaapapneu. Het is een probleem dat lastig is op te lossen. Toch kun je een aantal dingen proberen om van het snurken af te komen.

1 Oefeningen

Steek je tong zo ver mogelijk recht naar voren uit. Probeer met het puntje van je tong de neus aan te raken. Ga vervolgens met je tong omlaag in de richting van de kin. Beweeg daarna met je tong naar de wangen, een voor een. Doe deze oefening tien keer op een sneller tempo. Bij de tweede oefening voer je een vertraagde slikbeweging uit. Probeer het slikken vijf seconden te rekken en oefen druk uit op je keel. Doe deze oefening vijf keer.

2 Niet eten voor het slapengaan

Er bestaat een grote kans op snurken als je twee uur voor bedtijd nog een zware maaltijd eet. Er komt namelijk meer druk op de longen te staan, waardoor je ademhaling sneller wordt. Ook kan alcohol een oorzaak zijn: hierdoor verslappen de spieren, dus ook de tong.

3 Gewicht

Overgewicht kan een boosdoener zijn als het gaat om snurken. Beweeg voldoende en hanteer een gezond eetpatroon. Dit is niet alleen goed voor jouw gezondheid in het algemeen, maar dus ook voor het snurken.

4 Zingen

Met zingen train je de keelspieren, die je overdag amper gebruikt. Als deze spieren sterker worden, kan het snurken worden tegengegaan. 

Recente berichten