Tips voor een vakantie naar Cyprus

Blog Tips voor een vakantie naar Cyprus

Een vleugje Griekenland en Turkije in een land: Cyprus. Cyprus is een zelfstandig eiland in de Middellandse Zee waar veel culturen, sferen en landschappen samenkomen. Daardoor staat Cyprus bij vele reisliefhebbers op hun lijstje. Neem een huurauto en je kunt het hele eiland verkennen tijdens jouw verblijf. Cyprus is verdeeld in twee delen: het Turkse deel en het Griekse deel. Deze landgrens kun je alleen oversteken met een paspoort. 

1 Karpas Peninsula

Een mooi stukje natuur vind je terug op Karpas Peninsula. Dit is een schiereiland met gouden zandstranden, grote heuvels en schattige dorpjes. Een bezoekje aan de Golden Beach is zeker de moeite waard: azuurblauwe zee met kilometerslange witte stranden. Het echte eilandgevoel!

2 Cape Greco

In het zuiden van Cyprus bevindt zich een nationaal park: Cape Greco. Je kunt hier mooie wandelroutes maken langs de ruige kustlijn van dit schitterende eiland. Bloemenliefhebbers opgelet: langs deze route zie je veel planten- en bloemensoorten, maar vooral wilde orchidee├źn zijn hier veel te vinden.

3 Kyrenia

Het schattige dorpje in Noord-Cyprus, Kyrenia, is een oude wijk aan de haven met een Ottomaanse uitstraling. Je vindt in dit dorpje ook het stadskasteel. Als je het kasteel beklimt, heb je een mooi uitzicht over de stad en over de zee.

4 Paphos

Paphos is een toeristische stad waar de vele hotels en resorts zich bevinden. Je kunt hier zwemmen in de baai of een jetski huren. In de oude stad van Paphos is weinig te beleven, maar de haven is wel een bezoekje waard. Hier is namelijk een fort gebouwd, die vroeger diende om de stad te beschermen. 

Recente berichten