Hoog-laagbed kopen: waar op letten?

Blog Hoog-laagbed kopen: waar op letten?

Bent u op zoek naar een nieuw bed? Dan is een hoog-laagbed misschien wel ideaal voor u. Een hoog-laagbed heeft namelijk veel verschillende voordelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betere in- en uitstap, het verstellen van de hoogte en het hoog-laagbed is levensloopbestendig. Het kan namelijk zo zijn dat er een operatie op de planning staat of dat er onverwachts iets gebeurt. Een hoog-laagbed is daarom ideaal voor revalidatie, of mocht er op een gegeven moment thuiszorg over de vloer komen. Maar waar moet u nou eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een hoog-laagbed? Hieronder bespreken wij het allemaal!

Wat is een hoog-laagbed nou eigenlijk?

Een hoog-laagbed wordt ook wel een ziekenhuisbed genoemd. Dit is een bed dat snel en gemakkelijk door middel van een afstandbediening geheel in de hoogte of naar beneden versteld kan worden. Op deze manier kun je makkelijk in- en uit stappen en kan eventuele thuiszorg makkelijk bij de patiënt en kan deze op fijne hoogte verzorgen.

Daarnaast zitten er natuurlijk nog veel meer voordelen aan verbonden, denk hierbij bijvoorbeeld aan het zelf kunnen weten hoe je zit of ligt en voordelen met het opmaken van het bed. Een hoog-laagbed is in principe niet alleen voor senioren of patiënten, maar kan dus ook ideaal zijn voor jongeren en volwassenen. Voor iedereen kan een hoog-laagbed comfortabel zijn; zelfs voor diegene die nog weleens willen snurken. Door het bed ietsje omhoog te verstellen kan het gesnurk wellicht minder worden.

Wat moet je weten voor aanschaf?

Er zijn verschillende factoren waar u rekening mee kunt houden bij het kopen van een hoog laag bed, zodat u nooit een miskoop ervaart. 

Allereerst is het natuurlijk goed om te weten of u een één- of tweepersoonsbed wil kopen. Zoals hierboven ook al werd benoemd, zitten er een stuk meer voordelen aan een hoog-laagbed dan dat het alleen ideaal is voor thuiszorg of het in en uit bed stappen. Bent u dus samen met uw partner en heeft hij juist wel of geen zorg nodig, dan is dit niet een reden om een éénpersoonsbed aan te schaffen, aangezien u of uw partner zowel ook andere voordelen van een hoog-laagbed zal ervaren. 

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er bij een hoog-laagbed ook bijpassende matrassen passen. U wilt natuurlijk niet dat u er op een gegeven moment achter komt dat uw eigen matras helemaal niet in het hoog-laagbed past. Controleer daarom voor aanschaf of uw matras wel geschikt is en het juiste formaat heeft.

Ook is het een grote tip om eens te kijken wat er mogelijk is met uw zorgverzekering. Er zijn namelijk veel verschillende hoog-laagbedden te huren of te leasen. Dit is een ideale tip als u bijvoorbeeld voor een revalidatietraject een hoog-laagbed nodig heeft.

Recente berichten